Exinvex Bestrijden van Reuzenbalsemien

Exinvex is een veelzijdig en innovatief bedrijf. Wij bestrijden reuzenbalsemien en adviseren over invasieve exoten zoals de Aziatische duizendknopen. Een verzorgde uitvoering, praktisch en deskundig advies kunt u van ons verwachten voor de aanpak van alle soorten invasieve exoten. Lees verder over invasieve exoten advies en bestrijden.
Reuzenbalsemien
Reuzenbalsemien

Reuzenbalsemien is een eenjarig kruid dat 2 m hoog kan worden. De plant bloeit van juli tot oktober. De bloemen zijn witte, roze of paars van kleur. De bladeren zijn tegenoverstaand of staan in kransen van drie tot vijf stuks. De zaden zijn maximaal 2 jaar
kiemkrachtig. Meeste verspreiding
komt doordat de zaden wegschieten bij aanraken.

Negatieve gevolgen

Reuzenbalsemien vormt een probleem omdat ze grote hoeveelheden zaad produceren en daardoor zich snel kunnen vermeerderen en verspreiden. De zaden kiemen in het voorjaar. De plant groeit snel. Reuzenbalsemien is zeer competitieve. De soort concurreert met inheemse soorten door de hoge en dichte groeiwijze. Waar veel licht en ruimte is adviseren wij waar mogelijk dichte onderbegroeiing aan te planten om schaduw en ruimte die reuzenbalsemien nodig heeft weg te nemen.

Het effect van reuzenbalsemien is verder dat ze erosie in de hand werken. Na afsterven bij de eerste vorst blijft een kale bodem over. Hierdoor is de kans op erosie groot.

Methode voor bestrijden Reuzenbalsemien

 • Drie jarig bestrijdingsplan

  Het zaad heeft een kiemkracht van twee jaar. Dus wordt een bestrijdingsperiode van drie jaar gehanteerd

 • Bestrijding volgens NVWA protocol

  Twee keer per jaar in juni en september wordt de plant bestreden door het uittrekken en breken van de stengels voordat er zaadzetting kan plaatsvinden

 • Monitoren

  Bij iedere bestrijdingsronde wordt een monitoringsrapportage aangeleverd om de voortgang te volgen

 • Gifloos

  Methode is milieuvriendelijk en duurzaam doordat bestrijden met de hand gebeurd

 • Vaste prijs per m2

  De kosten zijn €12,- of €18 per m2. Dit is afhankelijk van het aantal planten per m2

 • Zorvuldig en sturen op kwaliteit

  Jaarlijkse rapportage van de voortgang in tekst en beeld


MAIL ONS

info@exinvex.nl

BEL ONS

038 - 785 14 05

Contactformulier